Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев излезе с отворено писмо срещу шефа на съдиите Костадин Гергинов. В него той критикува реферите и думите на Гергинов относно неговата журналистичека кариера.

Писмото без редакторска намеса:

Г-н Гергинов,

В началото бих искал да подчертая, че сте в голяма заблуда. Проблемите ви не тръгват от контузията на Антон Недялков на мача ни с Царско село, а от началото на пролетния сезон. Само да ви припомня, че няма кръг без съдийски скандали, а недоволството срещу вас е от всички страни. Да, Лудогорец реагира остро след тежката контузия на Антон Недялков, при която дори беше отсъден фаул срещу нашия отбор. И това е сред най-нормалните неща на света – футболен клуб да защити свой играч. Апропо, ние винаги го правим. За нас е от първостепенно значение здравето и комфорта на футболистите. И може би тук се крие разковничето за успехите на Лудогорец. За постигнатото от нашия клуб може да се информирате от сериозните медии, като тези, които атакувате в изказването си. От анонимките в Интернет съществува опасност да си останете дълбоко заблуден, какъвто очевидно сте.

Обидите ви към професионалната ми журналистическа кариера не ме трогват. Оценка за работата ми са давали собственици и главни редактори на медии – символи за авторитетна журналистика като Дарик радио, „24 часа“ и „Народно дело“. В тези редакции оставих много истински приятели достойни журналисти. Вчера го разбрах за пореден път.

А вие, г-н Гергинов, дали ще оставите приятели в съдийската колегия след престоя ви като шеф на комисията? Съдейки по мащаба, с който оплювате колеги, дълбоко се съмнявам.

Но продължавайте да говорите, г-н Гергинов, все още съществува шансът да кажете нещо умно.

А пък журналистите волю или неволю ще ви отразяват. Но не забравайте, че медиите са вечни. И всяка дума – умна или глупава остава.

Ангел Петричев
Изпълниелен директор на Лудогорец