Лудогорец и ЦСКА излизат днес от 18.30 часа в поредния култов сблъсък помежду си. Този път първенецът и неговият подгласник си оспорват мястото във финала за Купата на България срещу Арда след равенство 1:1 в първата полуфинална битка преди седмица.

Сблъсъкът е изключително важен и за двата отбора. Лудогорец води в първенството и битката за титлата изглежда предрешена. За ЦСКА Купата на България е последен шанс да не изпрати пореден "нулев" сезон. 

"Червените" трябва задължително да вкарат поне един гол днес, ако искат да намерят място във финала. Почти сигурно Любо Пенев ще направи само една промяна спрямо първата среща. На десния бек ще започне Турицов, а пред него на крилото ще застане Йомов, който ще замени контузеният Синклеър. Централни защитници ще са нидерландците Кох и Матей, а на левия бек ще е Мазику. В атака отново зад Кайседо ще действа Тиаго, който заби гола в първата среща. 

Наставникът на "орлите" Владас Дамбраускас има колебания за дефанзивния си вал. Антон Недялков вече е възстановен от контузия и игра срещу Монтана през уикенда. Очаква се той да е титуляр срещу бившия си тим днес. Сисиньо почти сигурно ще остане резерва или ще смени мястото си на десния бек, където обичайно играе Икоко. В центъра на защитата ще действат Вердон и Са. Капитанът Светослав Дяков пък се завръща в групата. 

Интересното, че ЦСКА елиминира Лудогорец за Купата на България. За последно това се случи през 2019 година след сладък успех с 1:0 в Разград на фаза четвъртфинал.