"Лудогорец" работи повече от усилено по лятната селекция. След като вече бяха привлечени вратарят на "Грьонинген" Серджо Пад и халфът на "Жил Висенте" Клод Гонсалвеш, сега „орлите“ са се запътили и към друг играч – Фарид Булая от "Метц".

Той е на 28 години, а титулярната му позиция е като дясно крило. Булая е роден във Франция, като започва кариерата си в "Истър". След това играе за "Клермон Фуут", "Бастия", испанския "Хирона", а е в "Метц" от 2018 г., пише "Монитор".

През този сезон има 32 мача и 5 гола за десетия във Франция. Той е национал и на Алжир. Логично предвид добрите показатели за халф, цената му е доста сериозна – 5,5 млн. евро.

"Лудогорец" трудно би дал подобна сума за трансфер, като козът на разградчани е друг – че Булая влиза в последната година на своя договор и ще излезе доста под тази сума на родния шампион.

Не е тайна, че в Разград се нуждаят от подкрепления в офанзивен план. Вандерсон е вече на 33 години, Мавис Чибота може да бъде продаден, защото явно не попада в плановете на Валдас Дамбраускас, а бъдещето на Кирил Десподов е изключително неясно.

Той е собственост на "Каляри" и след края на сезона се прибира в Сардиния. Интерес към национала има от страна на "Уест Бромич", "Валенсия" и "Галатасарай".