Лудогорец е на път да направи двоен трансферен удар на родния пазар. Разградчани са близо до пописа не само на Ивайло Чочев, но и на защитника на Локомотив (Пловдив) Диниш Алмейда, пише "Тема Спорт".

Португалецът ще пристигне на "Хювефарма Арена" като свободен агент. Старши треньорът на "смърфовете" Александър Тунчев потвърди, че Алмейда е отказал да подпише нов контракт, а феновете благодариха на бранителя с транспарант в двубоя с ЦСКА на "Лаута". 

Именно "червените" имаха голямо желание да привлекат Диниш Алмейда през зимата по настояване на тогавашния треньор Бруно Акрапович. От Лудогорец обаче явно са били по-настоятелни и ще се подсилят с един от най-добрите защитници в първенството. 

Очаква се тази седмица да настъпи развитие по преминаването и на Чочев в Разград. През пролетта на 2019 година халфът се контузи в евроквалификацията с Черна гора, което го извади от игра за дълго време, като не можа да запише мач за Пескара, където бе преминал преди това от Палермо.

В края на миналата година Чочев подсили ЦСКА 1948 и се превърна в лидер на отбора, а междувременно се завърна в нациналния тим. Единственото притеснение в Лудогорец по отношение на халфа е свързано с контузиите му, но въпреки това "орлите" са готови да го привлекат.