Треньорът на Шахтьор Солигорск  Роман Григорчук коментира жребия за първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Неговият тим ще е съперник на българския шампион Лудогорец. Цитираният от "Труд" специалист обяви пред сайта на клуба, че българският тим е фаворит.

„Във всеки случай трябва да се отнасяме спокойно към този жребий, защото това е нещото, на което не можем да повлияем по никакъв начин. Несъмнено Лудогорец е най-силният отбор, който можеше да се падне от нашата група. 

Те са опитен боец ​​ в Европа, редовен участник в груповите етапи. Честно казано, не съм гледал мачовете на този отбор през последната година. Но от това, което видях по-рано, мога да кажа, че Лудогорец има свой стил, отборът е добре комплектован. 

Отчитайки силата на противника, статута му на фаворит в нашата двойка, разбираме, че задачата за преминаване към следващия кръг е невероятно трудна. И ние ще търсим начини да изпълним тази задача. По един или друг начин съм сигурен, че ни очакват много интересни мачове”.