Лудогорец постигна голяма цел в селекцията - Кирил Десподов ще продължи кариерата си в клуба. Десеткратният шампион и Каляри финализираха сделката за българския национал, като той подписа договор с клуба в петък. 

Десподов се включва в подготовката на "орлите" в събота и ще бъде на разположение на Валдас Дамбраускас за контролите с Ференцварош и ЛАСК, както и за мачовете с Шахтьор Солигорск от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

"Щастлив съм, че този трансфер е факт. Нямам търпение да се присъединя към отбора в Австрия, защото имаме много работа за вършене", коментира Десподов.

Кирил Десподов дойде в Лудогорец през лятото на 2020 г. като преотстъпен от Каляри. За един сезон халфа, който е и един от капитаните на националния отбор, изигра 28 мача. В тях крилото вкара 6 гола и записа впечатляващите 15 асистенции, с което помогна на тима да спечели историческата десета поредна титла.

Лудогорец вече си осигури услугите на четирима нови играчи за сезон 2021/2022 г. Нидерландският вратар от Грьонинген Серджио Падт и португалският полузащитник от Жил Висенте Клод Гонзалвеш бяха договорени по средата на миналия сезон и се включиха в подготовката в началото на месеца. Наскоро към отбора в Австрия се присъединиха Игор Пластун от Гент и Дорин Ротариу от Астана.