Българският шампион Лудогорец изигра един от бледите си мачове при гостуването на Мура, завършило 0:0. Така всичко ще се реши на реванша в Разград другата седмица.

Треньорът Валдас Дамбраускас вече явно започна да променя кадрово своя тим от началото на лятната подготовка, като в Словения той пусна и най-младия до момента състав за този сезон. Средната възраст на титулярите беше точно 26,5 години.

"Най-зелен“ беше 20-годишният Доминик Янков, а най-възрастен – Игор Пластун, който е на 30 години. Всъщност украинецът беше и единственият футболист в титулярите, който е над 30-годишна възраст, пише "Мач Телеграф".

Справка в статистиката показва, че в Европа това е третият най-млад състав с който излиза Лудогорец. Номер 1 по този показател са 11-те от гостуването на нидерландския гранд ПСВ Айндховен през есента на 2013 г. Тогава „орлите“ постигнаха историческа победа с 2:0 на „Филипс Стейдиъм“, като средната възраст на тима беше 25,6 години.

Вторият най-млад отбор, който е играл за Лудогорец в Европа е още в следващия двубой през въпросната повече от успешна кампания – домакинството на Динамо Загреб, спечелено с 3:0 на „Васил Левски“. Тогава титулярите, които пуска Стойчо Стоев, са на средна възраст 26,3 години.

Логично е след напускането на отбора от страна на Светослав Дяков, Козмин Моци, Владислав Стоянов и Абел Анисе средната възраст да спадне. За пръв път обаче Лудогорец беше с толкова млад състав в мач на пряка елиминация.