Лудогорец завърши 0:0 срещу Мура в Словения в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, а играта на тима остави доста поводи за размисъл. Разградчани дори бяха покрити от късмета в Мурска Собота, защото в края на двубоя шут на Коус от домакините от чиста позиция се спря в гредата.

Представянето на орлите не бе на необходимото ниво и в реванша те ще трябва доста да се постараят, за да елиминират съперника. Ако го сторят, не само, че ще се класират за следващото стъпало на турнира на богатите, но ще си гарантират минимум място в груповата фаза на новия турнир Лига на конференциите и съответно чек за 2.94 милиона евро.

За мачовете с Мура в УЕФА не бе картотекиран Голмайстор №1 в историята на Лудогорец Клаудиу Кешерю. Треньорът Валдас Дамбраускас обясни изненадващото си решение да не включи 34-годишния нападател с факта, че просто е подбрал най-подготвените футболисти за сблъсъците със словенците.

Но явно с това решение литовецът заложи бомба „Кешерю“, която може да гръмне с унищожителен ефект. По всичко личи, че тя вече тик-така. След края на срещата на „Фазанария“ капитанът Антон Недялков се изказа недвусмислено.

„Не мога да коментирам избора на треньора, но бих коментирал като футболист. За мен Клаудиу Кешерю е много важен играч, той знае във всеки един момент къде да застане. Мога само да кажа, че на нас ни липсва. За мен Клаудиу е много важен футболист и се надявам да се реши проблемът с него максимално бързо“, заяви левият бек и обрисува двубоя:

Идва ли краят на ерата „Клаудиу Кешерю“ в Лудогорец? Тя започна през лятото на 2015, а оттогава румънецът вкара 113 попадения за тима в Първа лига, три пъти стана Голмайстор 1 на елита, реализира и 16 пъти в евротурнирите. Той бе един от петте стълба в централната ос, на които дълго години се крепяха успехите на разградчани.

Останалите бяха Владислав Стоянов, Козмин Моци, Светослав Дяков и Марселиньо. Първите двама се отказаха през лятото. Дяков пък си събра багажа, защото договорът му не бе подновен. А миналата година по същия път премина и бразилският плеймейкър. Интересното е, че преди 12 месеца Дяков също не бе картотекиран за груповата фаза на Лига Европа и това сякаш предизвести раздялата с него.

Ако Лудогорец елиминира Мура, то Дамбраускас ще излезе прав за решението си да не впише Клаудиу в УЕФА. Но при отпадане… ще трябва да носи отговорност. Реваншът е на 28 юли, сряда, от 21:00 часа в Разград. В него орлите не бива да дават бомбата „Кешерю“ да избухне.

При продължаване напред в следващия кръг ще срещнат победителя от двойката Олимпиакос – Нефтчи. Ако отпаднат, ще отидат в третия квалификационен кръг на Лига Европа, където ще мерят сили със загубилия от Ференцварош – Жалгирис.

Материал на "Тема:Спорт"