Лудогорец победи Мура с 3:1 в среща-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, която се игра на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Така разградчани се класираха за следващия етап след като първия мач между двата тима завърши 0:0.

Лудогорец взе аванс в мача още в 4-тата минута, когато Сотириу прониза мрежата на словенците. Томи Хорват върна интригата в мача в 62-та минута, но с голове на Елвис Ману(82') и Каули(90'), Лудогорец си подпечата успеха.

В следващия етап задачата на "орлите" ще бъде доста по-трудна, защото момчетата на Валдас Дамбраускас ще трябва да премерят сили с гръцкия шампион Олимпиакос.


Двубоят започна по отличен начин за разградчани. Още в 4-та минута "орлите" успяха да открият резултата чрез Пиеро Сотириу. След атака отдясно и центриране в наказателното поле, Каули пропусна топката, която бе засечена по отличен начин от Сотириу. С плътен шут нападателят прати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата и изведе своите напред.

Малко след гола Алекс Сантана също опита късмета си с далечен изстрел, но той бе неточен.

В средата на първото полувреме футболистите на Мура показаха зъбите си и демонстрираха на своя своя съперник, че не са доши в Разград за да отбият номера. Текпетей извърши наршение в близост до наказателното си поле. Последва центриране, с което Сотириу се справи и изчисти с глава. Домакините обаче не успяха да изнесат бързо топката, което позволи на гостите да атакуват. Коутер стреля силно към вратата на Лудогорец и принуди Кахлина да избива в корнер. След разиграването от ъгловия удар последва коварно центриране отляво, при което Кахлина не успя да се намеси, а топката „кацна” върху напречната греда. Малко по-късно Клепач също стреля към вратата на Лудогорец, но неточно.

След подема в играта на словенския тим в средата на първото полувреме, Лудогорец отново вдигна оборотите. В 34-ата минута Алекс Сантана стреля силно от средна дистанция, но прати топката в обсега на вратаря на гостите, който успя да реагира и да избие.

Минута по-късно Бърнард Текпетей се озова сам срещу Обрадович, но след като поведе топката в пеналта, се строполи на земята. Главният рефер на мача Марко Ди Бело обаче прецени, че футболистът на Лудогорец е симулирал и му показа жълт картон. Следващата интересна ситуация в срещата отново бе на сметката на Лудогорец. Кирил Десподов намери по отличен начин Сотириу в наказателното поле, но таранът на домакините се засуети и не успя да отправи удар към вратата.

В заключителните моменти на първата част Обрадович трябваше да се намесва още веднъж след далечен шут на Каули. Пиеро Сотириу също имаше шанс да увеличи преднината на „орлите”, но след центриране на Десподов от корнер, кипърският нападател стреля над вратата.

Второто полувреме започна с напрежение в наказателното поле на Лудогорец. Кирил Десподов извърши нарушение встрани от наказателното поле на Кахлина. Последва центриране, с което обаче отбраната на домакините се справи и изчисти топката.

В 56-ата минута, появилият се на почивката Вандерсон, пробва удар фронтално срещу вратата, но изстрелът му бе блокиран от футболист в бяло.

Гостите организираха отлична атака през зоната на Антон Недялков в 64-тата минута. Играч на гостите пусна прострелно центриране в наказателното поле и Томи Хорват с мощен шут препарира Кахлина за 1:1!

Четвърт час преди края на редовното време Мура организира доста опасна атака, която за щастие на разградчани не завърши с удар. След подхлъзване на Стефан Баджи в центъра на терена, футболистите на Мура се понесоха в предни позиции, но центрирането отдясно не намери адресата си и защитник на „орлите” успя да изчисти.

Така се стигна до 82-та минута, когато Каули Оливейра комбинира с Десподов в наказателното поле. Нападателят технично му върна топката с пета и въпреки че тя попадна в играч на Мура, Каули се пребори за нея и успя да я пусне към Ману, който нямаше как да сгреши - 2:1 за Лудогорец!

В последната минута от редовното време разградчани организираха бърза контраатака, при която Вандерсон пусна страхотен пас към Каули. Той овладя и излезе очи в очи със стража на гостите. Преодоля го технично с прехвърлящ удар и сложи точка на спора.

Лудогорец - Мура 3:1

Голмайстори:

1:0 - Сотириу 4'
1:1 - Хорват 64'
2:1 - Ману 82'
3:1 - Каули 90'

Лудогорец: 71 Кахлина, 22 Икоко, 30 Пластун, Вердон, 3 Недялков, 95 Каули, 8 Гонсалвеш, 7 Сантана, 11 Десподов, 19 Сотириу, 37 Текпетей

Старши треньор: Валдас Дамбраускас

Мура: 69 Обрадович, 30 Горенц, 9 Марушко, 21 Карничник, 23 Щрум, 20 Хорват, 8 Бобичанец, 10 Коутер, 11 Коус, 2 Ципот, 47 Клепач

Старши треньор: Анте Шимунджа

Стадион: "Хювефарма Арена", Разград

Рефер: Марко Ди Бело (Италия)