Антон Недялков имаше тежката задача да стане капитан на "Лудогорец", наследявайки Светослав Дяков. Левият защитник на „орлите“ обаче продължава да е толкова стабилен на терена, колкото и преди. Часове преди гостуването на "Олимпиакос" националът се съгласи да даде интервю за „Мач Телеграф“. Ето какво каза той.

- Антоне, мачът с "Олимпиакос" чука на вратата. Колко голямо препятствие e гръцкият гранд?

- Много голямо. Всички знаем какви традиции имат, колко шампионски титли са спечелили. Имаме голям респект към "Олимпиакос", но ние имаме своите шансове. Няма да ни победят лесно. Ще играем открито и ще опитаме да демонстрираме атрактивен футбол.

- Постижима цел ли е влизане в групите на Шампионската лига?

- Да. Всички тази година са устремени към тази цел – собственици, футболисти, фенове... Всички искаме да направим така, че да влезем в групите. Въпросът е дали съперниците ни ще ни позволят да сме там. Трябва да сме концентирани и да мислим само за това – как ще влезем в групите.

- Вече спомена преди известно време, че мислиш за трансфер в чужбина. Променило ли се е това?

- Обмислял съм го, да. Говорили сме с ръководството да се случи един ден. Но сега мисля само за Европа и Шампионската лига. Ако не - Лига Европа. Това са големите клубни турнири. Но ще видим какво ще се случи, нека минат всички мачове. Да видим какво мислят шефовете и какво ще е моето желание.

- Какво ще кажеш за Кирил Десподов?

- Мога да кажа много неща за него. Добър човек, професионалист, върши си работата и най-хубавото е, че е българин. Дано продължи със силните си игри. Да направи още един трансфер в чужбина, защото според мен Първа лига е тясна за неговите качества. Да продължава в този ритъм.

Цялото интервю - в днешния брой на "Мач Телеграф"