Защитникът на Малмьо Оскар Левицки заяви пред шведските медии, че отборът не е фаворит срещу Лудогорец в битките за влизане в групите на Шампионска лига. Първият мач е утре от 22.00 часа наше време на стадион "Еледа", реваншът е следващата седмица. 

"Задачата ни е тежка. Лудогорец изглежда качествен отбор с много опит. В тима са събрани много различни националности. Бразилци, африканци и няколко българи. Имат няколко известни имена и на хартия изглеждат като силен отбор. Не мога да кажа, че знам много за тях, не следя местното им първенство".

 

"Не ме интересува дали ни обявяват за фаворити, или не. Доколкото разбрах, Лудогорец имат по-големи финансови възможности и плащат по-високи заплати. Не виждам как точно ние сме фаворити", заяви 29-годишният защитник. 

Бившият национал на Швеция беше част от Малмьо и при последното участие на отбора в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2015/2016 и игра във всички шест мач и направи една асистенция. Тогава Малмьо се изправи срещу Реал Мадрид, ПСЖ и Шахтьор Донецк, като шведите завършиха последни в групата. 

"Чувството да играеш в групите, е прекрасно. Помня добре предишното ни приключение в Шампионската лига. Мачовете са много специални особено пред нашия пълен стадион. Трябва просто да повторим представянето срещу Рейнджърс. Не знам дали Лудогорец е по-силен отбор от тях. Трудно е да преценя от гледане на видео, ще видим, когато излезем на терена срещу тях" , добави Левицки, който в кариерата си има и 33 мача за втория отбор на Байерн Мюнхен, през чиято школа е преминал.

За Швеция има 15 срещи, но не е играл от 2018 г., при успеха с 1:0 над Дания.

Снимка: БГНЕС