33-годишното ново попълнение на Малмьо Мартин Олсон може да дебютира в груповата фаза на евротурнирите, съобщи сайтът expressen.se. "Очаквам с нетърпение мачовете и знам, че мога да се справя", каза Олсон. За целта обаче шведският тим трябва да победи българския шампион Лудогорец в плейофите. Първият двубой между двата тима е утре от 22:00 ч.

"Това е нещо, за което мечтаех. Да получиш шанс сега, когато си на 33 години, е много забавно", добавя Олсон. Мартин игра в квалификациите на Лигата на конференциите с Хакен, но клубът беше победен от Абърдийн. Това означава, че новата придобивка на Малмьо няма да може да носи небесносинята фланелка в предстоящите плейофи за Шампионската лига срещу Лудогорец. Вместо това той трябва да изчака груповата фаза, преди да дебютира в Европа.

"Ще гледам мача и ще бъде вълнуващо за мен, защото влизаме в Шампионската лига. Разбира се, има и Лига Европа, но имаме толкова добър отбор и аз вярвам в нас", каза още той, цитиран от "Труд". 

В автобиографията си Мартин Олсон има девет сезона във Висшата лига и три първенства с националния отбор на Швеция. "Свикнал съм с темпото, колкото по-високо е темпото, толкова повече ще се адаптирам. Очаквам с нетърпение и знам, че мога да се справя с тези мачове", каза още Олсон.

Снимка: БГНЕС