Футболната асоциация на Швеция може да намали наказанието на халфа на Малмьо Петър Каргвис на два мача. Първоначално тя го наказа за 3, но пропуск на ръководството бе, че в тях влиза плейофният мач на Малмьо с Лудогорец в България. Сега клубът обжалва решението.

"Можем само да се надяваме, че имаме време да вземат решение преди мача с Лудогорец", каза спортният директор на клуба Даниел Андерсон пред Fotbollskanalen.

В последната минута срещу Готенбург Гваргис беше изгонен, след като удари Маркус Берг в гърдите и автоматично беше наказан за мача с Дегерфорс. В решение, взето от дисциплинарната комисия, той е отстранен от 20 август до 30 август и по този начин пропуска гостуващия мач срещу Хамърби от шведския шампионат. Това, което асоциацията пропусна, е, че Малмьо през този период играе реванш срещу Лудогорец. "Те са допуснали грешка и са признали това. Просто трябва да си променят решението, но очевидно не е толкова просто. Можем само да се надяваме, че имаме време", добави Андерсон, цитиран от "Труд". 

Малмьо вече обжалва решението пред Шведския спортен съвет.

Ерленд Ставехауг, председател на дисциплинарната комисия, каза: "Имаше пропуск от секретариата в офиса, когато от клуба споменаха за този мач. Бих го нарекъл административна грешка. Човешкият фактор се провали". В момента не е ясно кога ШСС ще вземе решение по казуса, но от Малмьо се надяват, че имат време да се справят със случая преди вторник.

Снимка: БГНЕС