Лудогорец изпразни лазарета преди важното домакинство на Цървена звезда от група F на Лига Европа. Двубоят на „Хювефарма Арена“ е в четвъртък, 30 септември, от 22:00 часа и ще бъде излъчван пряко по Max Sport 3.

На линия за сблъсъка със сърбите ще бъдат националните Антон Недялков и Кирил Десподов. Левият бек и фланговият нападател получиха травми в глезените по време на гостуването на Мидтиланд в Дания, завършило 1:1. Те пропуснаха всички срещи на отбора след това.

По-притеснително бе състоянието на Недялков, защото той имаше проблеми и в коляното. Десподов пък бе с по-лека травма, като същото се отнася и за друго крило – Мавис Чибота. Последният също се контузи в Дания и след това не бе рискуван в последващите двубои.

През уикенда Лудогорец победи с 3:1 Ботев Враца. Първия гол в мача отбеляза фланговият нападател Бърнард Текпетей, който направи и асистенция, а победата бе затвърдена с две попадения на кипърския таран Пиерос Сотириу. И двамата заявиха, че нямат търпение да се изправят срещу Цървена звезда.

„Сам можеш да постигнеш много малко, но заедно можем да направим много. Вече сме фокусирани върху следващия ни мач от Лига Европа“, написа Текпетей в социалните мрежи. Пак там Сотириу не скри радостта си от двата гола, с които вече има 3 в шампионата.

„Не мога да съм по-щастлив от попаденията и трите точки. Поздравления за всички. Надявам се, че можем да запазим това ниво във всички двубои. Вече мислим за мача със Звезда“, написа таранът.