Валдас Дамбраускас заяви, че иска да види различен Лудогорец срещу Цървена звезда в утрешния мач между двата тима от Лига Европа в Разград. Литовският специалист се завръща на пейката за своя тим, след като две седмици беше под карантина заради положителен тест за коронавирус. Той обяви, че Кирил Десподов е под въпрос за двубоя и участието му ще се реши след късен фитнес тест.

“Цървена звезда има проблеми, но кой отбор няма. Професионалните отбори трябва да са готови за подобен тип неща. Цървена звезда има голям състав. Не знам кое е по-добро и кое по-лошо за нас. Мотивацията и за двата отбора ще бъде много голяма. Ние имаме също своите проблеми с контузени футболисти.

Важен е какъв ще бъде подходът. Ако ми кажете един отбор, който няма тези проблеми, абсолютно всеки един отбор има тези проблеми. За мен това не е проблем, а е нещо, с което отборите трябва да се справят. Интересът към мача е изключително голям. Ще бъде много интересен мач за гледане.

Имах много време да анализирам Цървена звезда през последните две седмици. Наистина знаем какво да направим и как да подходим. Важно е да може да контролираме мача по начина, по който ние искаме. Нашият план за утре ще бъде да неутрализираме силните страни на съперника и да може да покажем най-доброто, на което ние сме способни, и в същото време да експлоатираме слабите страни на съперника", заяви Дамбраускас. Той говори и състоянието на някои от звездите на отбора.

"Ще видите отбор, който ще се бие и ще остави 100% от себе си. Чибота е здрав и ще бъде в състава за утрешния мач. Кирил Десподов тренира вчера с отбора, днес също ще вземе участие в тренировката. Ще премине тази вечер или утре сутрин късен фитнес тест и ще вземем решение дали ще участва в мача срещу Цървена звезда. На Антон Недялков няма да може да разчитаме в предстоящия двубой. Не е лесно да заменим тези хора особено с липсата и на Каули, и на Вандерсон. Недялков - като капитан и лидер липсва вътре в съблекалнята за самата атмосфера в отбора", каза още литовецът.