Лудогорец продължава без победа в групова фаза на европейските клубни турнири вече две години, след като тази вечер бе надигран с 0:1 от Цървена звезда насред Разград. Гостите удариха чрез Гелор Канга в 64-та минута, а малко след това “орлите” улучиха гредата. В 76-та минута пък Сисиньо бе изгонен за втори жълт картон.

Така Лудогорец остава с 1 точка в Група F на Лига Европа след равенството като гост на Мидтиланд в първия кръг. Цървена звезда е лидер с пълен актив от точки, а Брага вече е с 3 т., след като тази вечер победи с 3:1 Мидтилант.

За Лудогорец загубата означаваше и антирекорд в Европа, след като тимът няма победа в груповата фаза на турнирите на Стария континент вече в 12 поредни мача. Последната победа бе на 3 октомври 2019 г. - 3:0 като гост на Ференцварош. С подобна серия от 12 поредни мача без победа в Европа е и Левски в периода 2005-2009 г.

А началото за Лудогорец бе обещаващо. Още в началните минути хората на Валдас Дамбраускас имаха две изгодни ситуации. Първо Текпетей бе изведен по крилото, а вратарят на гостите Зоран Попович излезе неразчетено. Нападателят на “орлите” обаче не взе правилнот орешение и стреля в Попович.

Малко след това Текпетей проби по дясното крило и намери добре в наказателното поле Жозуе Са, чийто удар обаче бе блокиран от Сотириу.

Постепенно сърбите започнаха да се чувстват все по-добре на терена в Разград и в 25-та минута Милан Родич стреля неточно. Диони пък пробва рефлексите на Халина с удар от границата на наказателното поле.

Надлъгването продължи и след почивката, за да се стигне до 64-та минута, когато Цървена звезда поведе. След центриране в наказателното поле на домакините Павков не успя да засече добре топката и тя отиде в грешната посока - към границата на наказателното поле. Там обаче Гелор Канга я намери прекрасно и я насочи в далечния ъгъл, като не остави никакви шансове на Кахлина - 1:0 за сърбите.

Лудогорец опита да реагира бързо и само четири минути по-късно бе на сантиметри от гола. Текпетей изстреля мощен удар от около 20 метра, но имаше нещастието да види как топката разтресе гредата. Малко след това задачата за гостите стана още по-лесна, след като Сисиньо получи втори жълт картон и бе изгонен.

Въпреки това, Лудогорец можеше да изравни малко след това. Бранител на Звезда опита да върне топката към вратаря си, но резервата Мавис Чибота предугади това и изскочи сам срещу Попович. Чибота плъзна топката покрай стража на Звезда, но в последствие тя мина покрай страничната греда. До края “орлите” натиснаха хаотично, но хората на Деян Станкович удържаха преднината си и си тръгнаха с трите точки от Разград.


Лудогорец - Цървена звезда 0:1
0:1 Гелор Канга 64’

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Пластун, Вердон, Са (71 - Десподов), Пинас (71 - Икоко), Баджи (88 - Ману), Гонсалвеш, Сантана (78 - Чибота), Текпетей, Сотириу

Цървена звезда: Попович, Родич, Еракович, Панков, Гобелич, Саного, Канга (70 - Станич - 86 - Кръстич)), Иванич, Срнич, Бен Набухан (86 - Живкович), Диони (57 - Павков)