Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев отговори на Алън Пардю. Съветникът на Гриша Ганчев в ЦСКА захапа собствениците на разградчани в интервю пред Dailymail.

Бившият мениджър на Уест Хям, Нюкасъл и Кристъл Палас зададе реторичен въпрос дали е нормално собственикът на десеткратните шампиони да е собственик на компанията, която държи телевизионните права за българския футбол.

„С изненада прочетох изказванията на г-н Алън Пардю пред английските медии и твърдението му, че собствениците на Лудогорец притежават телевизионните права за българското първенство“, отговори Петричев в изказване, което Лудогорец разпространи.

„Едва ли заради норвежкият студ, по-скоро заради дългия престой в българската футболна действителност г-н Пардю влиза в ролята на глашатай на неистини.

Безспорен факт е, че телевизионните права са собственост на Нова бродкастинг груп от доста време и колкото пъти да се повтаря лъжата, че братята Домусчиеви имат нещо общо, то няма да стане истина.

Г-н Пардю би трябвало добре да знае, че титлата ще се реши на терена, където се вижда работата на футболните хора, към които и той се числи. Всичко останало е замазване на очите на публиката“, продължава шефът на Лудогорец.

„Дали, когато ни го презентираха за треньор на Лудогорец, г-н Пардю е имал проблеми с телевизионните права?“, попита Петричев.

В понеделник Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в дербито от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Разград стартира в 17:15 часа.