Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев даде пресконференция преди домакинството на Мидтиланд в Лига Европа. Генчев обяви, че е оптимист за предстоящата среща и се надява разградчани да вземат първа победа в групите на Лига Европа. 

"Мачът е най-вече за престиж за нашия отбор. Възможностите, които имаме, не отговарят на преставянето ни до този момент. Всички сме мотивирани да завършим кампанията с победа. Надявам се в утрешния мач да вкараме положенията си. Това е най-важното", започна Генчев.

"Проблемите са част от играта. Имахме дълготрайно контузени. Нещата се стиковаха в движение. Мотивацията във футболистите и при нас трябва да е достатъчно голяма. Няма по-малко важен елемент. Всички фази са важни. На всеки един елемент наблягаме. Най-важно е да се справим добре във всички фази на играта".

"Не правим изключение за полеви играчи или вратар. Така се случи с Кристиан и Серджио. Всичко зависи от тях и формата им. Не мога да кажа, че Серджио ще продължи до края да пази. Преди Кристиан беше твърд титуляр, а Серджио чакаше своя шанс. Сега нещата се обърнаха. И двамата ще получават шанс за изява."

"След приключване на евротурнирите имаме два важни мача. Не се притеснявам от загуба на мотивация, защото мачовете са изключително важни. Няколко момчета от втория отбор ще тренират с нас и след тренировката ще преценим кои ще попаднат в групата", добави Генчев.