Тази вечер ще паднат и последните въпросителни във втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа. След изиграването на последните мачове от груповата фаза ще станат ясни участниците в елиминациите, както и кои отбори причлючват своето участие.

Безспорно най-интересен за българския зрител ще бъде двубоят в Разград, където Лудогорец приема Мидтиланд в двубой за честта си. Сблъсъкът е много важен за датския тим, който при успех ще продължи напред. Датчаните показват големи колебания в защита и Лудогорец е длъжен да се възползва от този факт.

В другия мач от група F лидерът Цървена звезда гостува на Брага в търсене на поне частичен успех. Доста интересен мач се очертава на “Олимпико” в Рим, където се изправят местния Лацио и Галатасарай в двубой от група Е.

“Орлите” имат нужда от задължителен успех, за да финишират първи в групата. И двата тима вече имат своето място в елиминациите, но залогът е много голям, тъй като първото място осигурява класиране на 1/8-финал, докато втората позиция означава един мач в повече.

Друг интересен мач предстои в група С, където лидерът Лестър гостува на Наполи. В другия мач от този интригуващ поток Легия приема във Варшава Спартак (Москва).

И четирите тима са с шанс да продължат напред, което обещава големи емоции. В друг любопитен сблъсък от вечерта Реал Сосиедад приема ПСВ Айндховен в двубой от група В. Монако е сигурен победител в потока, но този сблъсък ще определи кой продължава в Лига Европа и кой в Лигата на конференциите.

Материал на "Тема:Спорт"