Лудогорец се доближава до подпис с национала Ивайло Чочев. Халфът има договор с ЦСКА 1948 до 2023 година. Затова и разградчани ще трябва да извадят солидна сума, за да го привлекат състава си. За момента “орлите” са успели да смъкнат от първоначалната цена, искана за играча. Тя е била 1 млн. евро, но сега столичани са склонни да вземат по-малко за полузащитника. През есента Чочев изигра 18 шампионатни двубоя за ЦСКА 1948, в които вкара 8 гола.

Лудогорец проявява интерес към още един футболист от този тим. Това е вратарят Даниел Наумов. 23-годишният страж бе под рамката в 18 мача в първенството. Той е гласен за заместник на продадения в Шарлът Кристиян Кахлина. “Орлите” прибраха за правата на хърватина 1,25 млн. долара. Това бе потвърдено от американския клуб. Преговорите за Наумов продължават.

Лудогорец вече осъществи два входящи трансфера - взе крилото Рик и Спас Делев. Затова не е изключено да продаде флангови нападател. Това е Мавис Чибота. Той е желан от шампиона на Израел Макаби (Хайфа). Местните медии разкриха, че клубът е предложил 800 хиляди евро за правата му. От Лудогорец обаче държат да получат 1,2 млн.

Според информациите мениджърът на футболиста Дуду Дахан се е заел да “изглади пречките”, за да може да се стигне до трансфер на играча. В Израел твърдят, че Чибота има желание да се завърне в местното първенство. Той бе привлечен в Лудогорец от местния Бней Йехуда преди старта на сезон 2019/20. През есента Чибота участва в 16 шампионатни мача, в които вкара 3 гола. Той не е със статут на твърд титуляр при разградчани.

Снимка: Lap.bg