Исканият от Лудогорец нападател Матиас Тисера може да стане национал на Аржентина. Той е в разширения списък на селекционера Лионел Скалони за предстоящите две световни квалификации, пише "Тема спорт".

На 28 януари “гаучосите” гостуват на Чили. На 2 февруари тимът приема Колумбия. Аржентина вече си е осигурила участие на Мондиала в Катар. Затова и за предстоящите срещи Скалони ще повика футболисти, които ще могат да се докажат пред него и да бъдат сред избраниците му и в бъдеще.

Местните медии разкриха, че разградчани са отправили оферта за Тисера. 25-годишният футболист е собственост на Атлетико Платенсе. Предложението е за закупуване на 90% от правата му. Очаква се да има развитие в преговорите относно трансфера на аржентинеца в следващите дни.

Матиас Тисера е юноша на Нюелс Олд Бойс, а в кариерата си е играл още за тимовете на Килмес и Индепендиенте Ривадавия. През март миналата година Атлетико Платенсе откупува нападателя от Нюелс Олд Бойс за сумата от 220 хил. евро. Договорът на Тисера е до 31 декември 2022 година. В Аржентина предполагат, че Лудогорец ще трябва да извади над 500 хил. евро, за да си осигури подписа на 25-годишния играч.

В момента за върха на атаката разградчани разполагат с Пиерос Сотириу, а негова алтернатива е Ихинио Марин.