Бившият защитник ма Лудогорец Хосе Луис Паломино е на път да донесе 1 млн. евро (2 млн. лева) на Лудогорец цели 5 години след трансфера си в Аталанта, пише изданието Direttagoal.it.

Той е попаднал в трансферите планове на Лацио, които възнамеряват да платят 5 млн. евро за правата му. Аржентинецът има договор с бергамаските до 2023 г, но когато бе продаден на Аталанта, Лудогорец си запази 20% от последващ трансфер. И ето, че такъв е на път да има през лятото.

До момента 32-годишният аржентинец записа 196 мача за Богинята, в които реализира 8 гола. Той беше твърд титуляр във всички големи мачове на Аталанта, а върхът беше 1/4-финал в Шампионска лига, загубен от ПСЖ.

Треньорът на бергамаските Джан Пиеро Гасперини започва обновяване на своя състав за новия сезон и заради това е склонен да продаден да продаде Хосе Луис Паломино. От своя страна Лацио търси опитен централен защитник, който да помогне на отбора в битката за Топ 4.

Аржентинецът дойде в Лудогорец през лятото на 2016 г. от френския Метц, но като свободен агент, припомня „Мач Телеграф“. Само година по-късно, след участието в Шампионската лига, той бе продаден за внушителните 4 млн. евро на Аталанта.

Снимка: Lap.bg