Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа за пръв път ще има възможност да разчита на карето защитници, които според него ще бъдат титулярната му отбрана за в бъдеще, пише „Мач Телеграф“.

Става дума за Жан Карничник отдясно, Игор Пластун и Оливие Вердон в средата и капитанът Антон Недялков – отляво. До момента по една или друга причина все един от четиримата футболисти отпадаше и биваше заместван с някой друг.

В първия мач с Левски Карничник влезе след почивката, защото преди това лекуваше контузия, но се наложи Анте Шимунджа да го хвърля в боя, защото Сисиньо изнемогваше срещу Уелтън. Любопитно е, че бразилското крило на „сините“ също имаше спорен момент с Карничник, като падна в наказателното поле в 83-ата минута, но реферът Ивайло Стоянов дори не разгледа ситуацията с BAР.

В шампионския мач със Славия не играха двама от титулярните защитници – Антон Недялков и Игор Пластун, които бяха с наказания. Сега обаче няма какво да спре Шимунджа да заложи на следното каре – Карничник, Пластун, Вердон, Недялков и именно тези четирима футболисти ще излязат на „Герена“.

Снимка: Lap.bg