33-годишният португалец Витор Жорже Фернандеш Ферейра ще ръководи първата среща на Лудогорец в тазгодишното издание на Шампионската лига, предава БТА. Разградчани стартират кампанията в Европа в 1-ия квалификационен кръг срещу черногорския Сутиеска (Никшич) на 5-и юли от 20.45 часа.

Витор Ферейра, както е заведен в ранглистата на федерацията на своята страна, е във 2-а категория на УЕФА. Това е групата на съдиите, които сега влизат в европейския футбол. Той е от северното градче Барселос, регион Брага и работи като шеф на отдел Човешки ресурси в голяма компания в Брага.

Връзката му с българския футбол е срещата Локомотив (Пловдив) – Страсбург (Франция), където е бил четвърти рефер. Има зад гърба си ръководени мачове в двата по-малки турнира на УЕФА – Лига Европа и Лигата на Конференциите, както и е бил четвърти съдия на мачове на национални отбори.

Помощници на мача в Разград ще бъдат Тиаго Жозе Перейра да Коща и Луиш Карлош Лопеш да Коща. Четвърти съдия е Густаво Фернандеш, а съдийски наблюдател – Клейтън Писани от Малта. Дежурен делегат, изпратен от УЕФА, е молдовката Алина Капатъна.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец