Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори на пресконференцията преди домакинството срещу Сутиеска в Шампионската лига.

„Написахме си домашното, разузнахме ги. Имаме необходимата информация за следващия съперник и очаквам максимални усилия от нашия отбор и голяма амбиция към мача.

Знаем, че мачът ще е труден, защото е квалификация за ШЛ. Имаме максимален респект към съперника. Трудно е да предположа как ще играе. Предполагам, че ще играят по-дефанзивно, защото в първата среща са гости.

Най-вероятно ще бъдат опасни на контраатака. След като направихме анализа на техния отбор нашите играчи са наясно с това, което правят. Това означава трябва сме концентрирани 95 минути и да наложим нашия стил на игра“, сподели Шимунджа.

„Всички са на линия. Всички тренираха много добре и са готови да играят. Групата, която имаме в момента е с голяма амбиция и огромно качество. Съгласен съм, че не знаем кога ще дойдат нови играчи и кога ще се случи. Знаете, че нашият капитан е след дълга контузия. Влезе с нас в подготовката и той ще бъде нашата голяма за следващия сезон“, допълни той.

Треньорът заяви, че Десподов не е готов за 90 минути. „Всички, които се върнаха от националните отбори, имат специална програма. Той тренира много добре, но не е готов за 90 минути. Все пак не е участвал и в приятелските мачове“, каза още специалистът.

„Сутиеска е шампион на своята държава, което е респектиращо. Ние имаме два мача, които да изиграем. И в двата мача искаме да дадем най-високото ниво. Знаем, че и те мислят по същия начин и искат да са по-добрия отбор. Всички са концентрирани. Вярваме в себе си и нашите качества, най-важното нещо е на терена“, завърши Шимунджа.