Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа смята, че за неговите футболисти е било трудно заради факта, че това е първи техен мач за сезона, а и заради защитното поведение на гостите от Черна гора.

Лудогорец победи Сутиеска (Никшич) с 2:0 и направи сериозна крачка към елиминирането на този противник в квалификациите на Шампионската лига.

"Това е квалификация в европейските клубни турнири – първи двубой за нас, затова бе трудно. Първи официален двубой в новия сезон. И мисля, че постигнахме добър резултат, който ни дава предимство преди реванша. След седмица искаме да направим дори повече и да прогресираме към следващия кръг".

Попитан дали ги е затруднил подходът на съперника, той отговори: "Винаги е трудно, когато такива отбори се защитават в голяма част от времето. Опитаха контраатаки, но не създадоха нито едно положение пред нашата врата. Ние го направихме - не им позволихме да атакуват нито веднъж, вкарахме два гола, а второто полувреме бяхме по-добри в атака. На почивката трябваше да променим няколко неща, за да изглеждаме по-добре".

"Търпението беше ключово в отбора. Нашата цел беше да имаме високо темпо в хода на двубоя и търпение. И нормално, предвид опциите на пейката ни, успяхме да променим събитията на терена. Важното беше всички – титуляри и влезли хора от резервната скамейката, да дадат всичко от себе си".

Лудогорец е без нито едно ново попълнение това лято, но Шимунджа вижда позитиви в това. "Да, имахме доста време да тренираме заедно - включително и миналия сезон. Усещаме се като единна група, като семейство и сработката е доста лесна вече. Когато победиш 2:0 у дома, имаш предимство в реванша, но трябва да останем концентрирани до край. Има още 95 минути в Черна гора. Не всичко е идеално. Имаме някои забележки по състава, някои футболисти страдаха от контузии, заболявания. Но имаме доста хора, с които да ротираме нашия състав".