Защитникът на Лудогорец Игор Пластун коментира загубата от Шамрок Роувърс (1:2). Шампионът на България продължава напред с общ резултат 4:2, а в третия предварителен кръг ще мери сили с Динамо Загреб.

 „Мисля, че това не беше най-добрият двубой за нас. Играхме различно и беше трудно след първото полувреме. В началото на второто полувреме с червения картон стана още по-трудно. Показахме, че имаме характер. С 10 души играхме по-добре, отколкото с 11. На полувремето влязоха хора, които свършиха добра работа. Ако си позволим да играем като през първото полувреме, ще е трудно да постигнем нещо повече. На терена трябва да сме по-уверени“, коментира Пластун.

„За мен беше най-трудно защото от 45-ата минута имам чувството, че в доста голяма част от времето се защитавахме. Губехме лесно топката, когато стигнем до тяхната половина. За защитник това е много трудно. Трябва да създаваме повече пространства между линиите, да играем повече в тяхната половина. Това е важен урок за нас“, продължи той.

„Ако нашият отбор иска да постигне нещо, защото всички обичат да говорят за Шампионската лига, ако не се подобрим, ще е трудно да постигнем това. След една седмица ни предстои другият съперник - Динамо Загреб", каза Игор Пластун.