Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа ще бъде поставен на дузпата, ако отборът не елиминира Динамо Загреб и не продължи в плейофите на Шампионската лига, твърди „Тема Спорт“. Именно участие в груповата фаза на турнира на богатите е основната задача пред словенския специалист и футболистите.

Орлите загубиха с 1:2 първата среща на „Хювефарма Арена“ и сега ги чака много тежък двубой на „Максимир“. Ответният сблъсък е във вторник, 9 август, от 21:00 часа. В него те се нуждаят от задължителна победа, за да продължат напред. А до момента български отбор не е продължавал в елиминация, след като е загубил у дома. Интересното е, че в подобна ситуация е и наставникът на Динамо Анте Чачич, който е жестоко критикуван от местната преса.

Възможно е все пак Шимунджа да получи шанс за поправителен и при отпадане да води тима и в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, където съперник почти сигурно ще е Жалгирис, допълва изданието. Все пак за първата среща с Динамо треньорът на орлите бе затрупан от куп проблеми, най-вече с окомплектоването на халфовата линия, защото навечерието на двубоя бе продаден Алекс Сантана. Сега пък преди реванша бе трансфериран и голмайстора на тима Пиерос Сотириу.

Късно снощи Динамо гостува на Вараждин в двубой от 4-ия кръг на хърватското първенство. Лудогорец пък отложи визитата си на Славия, който трябваше да се играе по същото време.

Очаква се в следващите дни Лудогорец да осъществи още два входящи трансфера. Тимът ще бъде подсилен с централен защитник и халф.