Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов не скри разочарованието си след отпадането от Шампионската лига. Разградчани загубиха с 2:4 реванша срещу Динамо Загреб от третия предварителен кръг на надпреварата.

Именно Десподов вкара попаденията за „орлите“ на стадиона в столицата на Хърватия. Той скочи срещу съдийството на рефера от Франция Беноа Бастиен.

„Трудно е да се говори след такъв мач. Първото полувреме отстъпихме на Динамо. Не бяхме достатъчно агресивни и креативни в офанзивната фаза. Допуснахме грешки и за дузпата, и при третия гол моя грешка. Доста брак. Радостното е, че второто полувреме играхме като равен с равен с 10 човека и дори ги надиграхме. Ако малко късметът ни беше погледнал, Якуб да отбележи за 3:3, мачът можеше да отиде в съвсем друга посока“, започна коментара си Десподов.

„Не мисля, че Динамо са били по-хитри. Не обичам да говоря за съдията, но днес и особено в Разград той беше 12-ят играч. Няма какво да се кривим, трябва да се кажат тези неща. Ти се подиграваш с клуб като Лудогорец. Лудогорец не е клуб, с който може да се подиграваш по този начин. Даваш днес 3 червени картона. Защо? Може и да ги имало, но на Доминик Янков… Явно искаше така да се стече мачът. Лудогорец надигра и в двата мача Динамо. Само адмирации. Днес се борихме, раздавахме се, тичахме, направихме всичко възможно, но понякога не се получават нещата както искаш“, отсече националът.

„Ако искаме да играем в ШЛ, трябва да минаваме през такива отбори. Трябва да бъдем по-здрав колектив и да сме по-търпеливи. Понякога излизаме да пресираме, не сме всички заедно, получават се дупки и ни правят контри. Този отбор има много бъдеше. Има неопитни играчи, но пък затова са опитните – да помагат и подкрепя. Липсва ни малко повече да бъдем колектив, да сме като един юмрук и да си помагаме повече на терена, да не се разправяме кой е направил грешка, а да сме колектив и да си помагаме“, категоричен е той.

„Въпросът за треньора не към мен, а към ръководството“, отговори той на въпрос за бъдещето на треньора Анте Шимунджа.

„Има много въпросителни. Трябва да се отърсим от този мач и да мислим за Левски, ако има такъв мач. Ще направим всичко възможно да влезем в групите на Лига Европа. Трябва да имаме победи, да трупаме точки, защото ни трябва коефициент. Трябва да сме максимално мобилизирани и да работим много здраво“, продължи нападателят.

„Готов съм от доста време, просто получавах по-малко игрови минути. Не съм в добра форма, трябват ми повече игрови минути, повече доверие, да натрупам самочувствие. Днес дадох всичко от себе си, но ми трябват повече минути. Бил съм и в такива ситуации, ще изляза“, завърши Десподов.