Медицинският щаб на Лудогорец ще форсира възстановяването на Каули Оливейра за решителните мачове на плейофа в Лига Европа. Разградчани приемат литовския шампион Жалгирис в първата среща. Двубоят на „Хювефарма Арена“ в четвъртък, 18 август, е от 20:45 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 3.

Бразилският плеймейкър за последно бе на терена за орлите в двубоя срещу Динамо Загреб (1:2) в Разград на 2 август. Тогава той бе заменен принудително на почивката от Доминик Янков. 26-годишният футболист не успя да се възстанови от контузията си за реванша в хърватската столица, който бе загубен с 2:4. На „Максимир“ се видя, че без него разградчани трудно създават голови положения и липсва импровизация в предни позиции.

Желанието на Анте Шимунджа е да използва Каули в двубоите срещу Жалгирис, за да има вариации, пише Тема спорт. Основната цел пред словенския специалист е задължително влизане в групите на Лига Европа. Треньорът на разградчани по всяка вероятност ще включи в стартовата единайсеторка Иван Йорданов и Спас Делев на местата на наказаните Доминик Янков и Рик Джонатан.

Добрата нобина за Шимунджа е, че сред титулярите ще се завърне един от основните реализатори на Лудогорец от началото на кампанията Бърнард Текпетей. До момента ганаецът отбеляза един гол в пресявките в Шампионската лига и още три попадения в Първа лига. Толкова в двете надпревари има и Каули Оливейра. Не е изключено Текпетей да заеме мястото на Кирил Десподов. Въпреки двете попадения в Загреб българският национал може да остане на пейката в четвъртък.

След наказанията, които трябва да изтърпят в Лудогорец заради червените картони на Доминик Янков, Рик Джонатан и Жан Карничник, от спортно-техническия щаб са провели разговор със Сисиньо да внимава в първата среща с Жалгирис. Бразилецът има две официални предупреждения в квалификациите за Шампионската лига и при жълт картон в четвъртък ще пропусне реванша във Вилнюс следващата седмица.

Снимка: Lap.bg