Нападателят на Бетис Хуанми Хименес претърпя успешна операция за скъсани връзки на левия глезен – травма, получена на 8 септември в мача от Лига Европа срещу ХИК в Хелзинки, съобщиха от клуба ден след победата над Лудогорец с 3:2.

Също така е ясно, че контузията ще го извади от всички тренировки и мачове до край на Световното първенство в Катар или буквално до Нова година. Това означава, че той пропуска срещата-реванш с Лудогорец в Лига Европа, както и другите мачове в турнира.

Хуанми има пред себе си период на рехабилитация, който "ще зависи от развитието му", казва клубът. Снощи нападателят от Малага беше уважен от своя съотборник Серхио Каналес, който след като вкара третия гол на Бетис срещу българския Лудогорец и развя фланелката с номер "7".

Нападателят е един от ключовите играчи в схемите на чилиеца Мануел Пелегрини, независимо дали играе с един, двама или трима в линията на атаката. Той вече прекара повече от година извън терена заради проблеми с ахилес, който също го накара да се подложи на операция, и сега му предстои нов възстановителен период.

Снимка: БГНЕС