От началото на кампанията на очи се набива фактът, че Лудогорец е много силен в атака и твърде пропусклив в защита. Това го доказа и гостуването на Бетис. А разликата от показателите в двубоите у нас и в Европа е доста голяма.

В Първа лига през този сезон Лудогорец е вкарал 29 гола в 8 мача – реализира по средно 3.65 попадения на мач. В квалификациите за групите на Шампионската лига орлите бяха точни 10 пъти в 6 двубоя – средно по 1.67 пъти на мач, а в срещите в Лига Европа (2 в плейоф и 2 в групите) отбелязаха 8 гола – средно по 2 мач. В Суперкупата също вкараха два пъти на Левски (б.а. – трофеят бе спечелен след изпълнение на дузпи), пише Тема спорт. Тоест, в 19 срещи във всички турнири до момента тимът е отбелязал 49 попадения – по 2.72 средно на мач.

Инкасираните попадения на континенталната сцена обаче будят притеснение. В 8 срещи в Първа лига тимът е позволил 4 пъти да се пресече голлинията му – средно по 0.5 пъти на мач. В ШЛ обаче допуснатите голове са 8 в 6 срещи – средно по 1.33 на двубой, а тези в ЛЕ са 7 в 4 срещи – средно по 1.75 на двубой.

Внимание заслужава и фактът, че в пет случая Лудогорец вкара 2 или повече попадения в мач, който не успя да спечели – 2:3 от Бетис, 3:3 след продължения от Жалгирис, 2:4 от Динамо Загреб, 2:2 срещу Левски за Суперкупата и 2:2 срещу ЦСКА 1948.

Снимка: БГНЕС