Крилото на Лудогорец и националния отбор на България Кирил Десподов коментира внушителната победа с 5:1 над Гибралтар и предстоящото гостуване в Скопие на Северна Македония – последен мач за тазгодишното издание на Лигата на нациите.

„Вкарахме голове, можехме повече голове да вкараме. Трябва да обърнем внимание, че с едно положение успяха да ни вкарат един гол, което не е добре. С оглед на ситуацията се радвам, че победихме убедително. Аз всеки мач съм амбициран. Виждате смяна на треньора, смяна на схемата. Има много дебютанти, млади момчета, които искат да се докажат. Нормално е. Изглеждахме добре. Опитваме да играем бърз футбол. Треньорът изисква коренно различни неща, които за това кратко време приехме и направихме в мача. През второто полувреме загатнахме нещо. Има още какво да работим. Бих казал само добри думи за момчетата. Включиха се добре в мача. Това е пътят. Ще се получат нещата“, коментира Десподов.

Той говори и за факта, че вече е капитан на националния отбор:

„Не ми е трудно. Аз не бягам от отговорност. Благодарен съм на треньора, че ми даде капитанската лента. В понеделник имаме още един мач, който ще бъде по-тежък. Треньорът искаше да ме запази. Това е националният отбор – колкото играеш, толкова“.

„Македонците ще приемат мача повече на политическа основа, не като футболен мач. Смятам, че е доста смачкано самочувствието на отбора, но може би донякъде с право. Защо да не победим македонците? Ще направим добър резултат и ще ги победим. Ще се получат нещата. Треньорът държи на дисциплината, изисква по-бърз и директен футбол. Работим от 4-5 дни, не можем да направим футболно чудо. Хората трябва да имат търпение“, каза още Кирил Десподов.