Първата среща между Лудогорец (Разград) и белгийския гранд Андерлехт ще започне от 22.00 часа българско време на 16-и февруари, стана ясно след решението на УЕФА за разпределение на мачовете в часовите пояси.

Лудогорец е домакин в първия мач от плейофния кръг (1/16-финали) в третия турнир на европейската централа Лига на Конференциите. Срещата-реванш на легендарния стадион "Констант Ванден Сток" в Брюксел ще започне в 19.45 часа на 23-и февруари.

Както в първите срещи, така и в реваншите осемте мача са разпределени по четири във всеки часови пояс. Късната серия двубои, освен Лудогорец – Андерлехт, включва Лацио – ЧФР Клуж, АЕК Ларнака (Кипър) – Днипро-1 (Украйна) и Шериф (Тираспол) – Партизан. Като предвид факта, че срещите ще се играят през февруари, именно мачовете в Разград и Кишинев ще се превърнат в истинско изпитание за волята на футболисти и зрители.

В Лудогорец пък научиха, че ганайското им крило Бърнард Текпетей няма да участва на Световното първенство в Катар. Селекционерът на Гана – бившият защитник Ото Адо обяви разширен състав от 55 футболисти, но Текпетей не е в него. От тези 55 човека той на по-късен етап ще определи финалните 26, които ще представят африканската страна на Мондиал 2022.