Един от най-класните футболисти, играли в Лудогорец в последните години – Каули Оливейра, е футболист на бразилския Баия. Той ще подпише договор за 4 години, а в касата на „орлите“ ще влязат 2,5 млн. евро (5 млн. лева), каквато е клаузата за откупуване на плеймейкъра. Сумата обаче може да набъбне на цели 6 млн. лева, пише „Мач Телеграф“.

След отличната работа на спортния директор Георги Караманджуков и представителят на селекционния съвет Димитър Бошкилов, която бе извършена само в рамките на 3 дни, разградчани ще приберат такса солидарност, която е в размер на още 250 000 евро, тъй като Баия се съгласи да плати въпросната сума, а отделно „орлите“ ще вземат бонуси от определен брой мачове на Каули в бразилската Серия А и процент при следващ трансфер.

Сделката бе потвърдена и от трансферния гуру Фабрицио Романо, като това бе единствената новина на неговите профили, следвани от милиони, свързана по някакъв начин с българския футбол. „Бразилският халф Каули ще се присъедини към Баия, който е собственост на „Сити футбол Груп“, написа Романо.

Каули бе силно желан от три клуба през тази зима. Панатинайкос, Чонбук Моторс и Баия, като надпреварата спечелиха последните. Гърците даваха най-много 1,7 млн. евро, корейците предлагаха желаните от Лудогорец пари, но Каули не искаше да ходи в Далечна Азия. Така на хоризонта се появи Баия, който хем извади 2,5 млн. евро, хем впечатли самия футболист със своите условия и трансферът бе затворен. Въпросният клуб купи и Сисиньо от Лудогорец, като там сделката бе на стойност 255 000 евро.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец