Лудогорец направи равенство 2:2 с украинския гранд Шахтьор Донецк в последната си контрола по време на подготвителния лагер на българските футболни шампиони в Турция.

Лудогорец отбеляза два гола в рамките на секунди в средата на първото полувреме, като Антон Недялков асистира и за двата. Българският национал първо подаде прекрасен пас от лявото крило за попадение на Игор Тиаго в 27-та минута, а две по-късно го направи от същата позиция и за Густаво Нонато.

Кирил Десподов не успя да се разпише на два пъти с удари от границата на наказателното поле през второто полувреме, а Шахтьор намали в 72-та минута чрез Ласина Траоре. Украинците стигнаха и до изравняване в шестата минута на добавеното време от спорна дузпа. Тя бе реализирана от Артьом Бондаренко.

Това беше последната контрола на Лудогорец в Турция. Шампионите на България започват пролетния дял на efbet Лига на 11 февруари от 15 часа срещу Спартак във Варна. Само пет дни по-късно "орлите" играят първия си мач срещу Андерлехт в Лигата на конференциите.