Лудогорец ще плати 250 хиляди евро на албанския Партизани Тирана за офанзивния халф Ариналдо Рапай. Това твърдят местните медии, цитирани от Тема спорт. На тази сума възлиза откупната клауза в договора на играча. Според тях сделката вече е напълно уговорена и ще влезе в сила, ако играчът премине медицинските прегледи. Той вече се е сбогувал с досегашните си съотборници.

Ариналдо Рапай е роден на 9 август 2001 година, висок е 174 сантиметра, играе като офанзивен халф. Той е гласен за заместник на напусналия Каули. Албанецът е юноша на Фламуртари. Именно и за този клуб дебютира в мъжкия футбол. През сезон 2020/21 носи екипа на Скендербек. За тима записва 30 шампионатни двубоя, в които не успява да отбележи гол. Въпреки това Партизани Тирана откупува правата му.

В този отбор Рапай се утвърждава и показва какво може. През 2021/22 той е на терена в 32 мача от първенството (30 като титуляр), в които е точен 6 пъти. През настоящата кампания участва в 18 срещи, като отбелязва 1 гол. Той минава през селекциите до 19 и 21 години на националния отбор, а от миналата година е част от първия състав на Албания. За страната си има 2 мача.

Снимка: Lap.bg