Лудогорец победи Славия с 2:1 на „Хювефарма Арена“. Спас Делев даде аванс на разградчани в 18-ата минута, но Тони Тасев в заключителните минути на двубоя изравни от дузпа.

В добавеното време на двубоя Педро Нареси нацели напречната греда, а малко след това Густаво Нонато донесе победата на Лудогорец след изстрел с глава.

С успеха разградчани отново съкратиха изоставането си от ЦСКА на само една точка – 50 на 49 в полза на армейците. Белите остават на четвъртата позиция с акти от 35 пункта.


Лудогорец започна по-добре мача, като още в началните минути се настани в половината на Славия. В 11-ата минута Якуб Пьотровски шутира към вратата на Светослав Вуцов, но стражът на Славия изби в ъглов удар.

В 15-ата минута Кирил Десподов стреля от пряк свободен удар, но право в стената от играчи.

В 18-ата минута Десподов върна към Фон Витри, който запази топката и я пусна към Доминик Янков, а той асистира на непокрития Спас Делев. 33-годишният Делев със силен изстрел не остави шанс на Десподов за 1:0. 

В 20-ата минута Доминик Янков отправи точен изстрел, но Вуцов улови.

В 29-ата минута и на Серджио Падт му се наложи да се намесва. След центриране от Ертан Томбак, Ахмед Ахмедов засече с глава и стражът на Лудогорец успя да отрази удара му.

Малко след това Якуб Пьотровски прати центриране към далечната греда след многоходова комбинация на домакините. Там Оливие Вердно се приготви за изстрел, но топката бе изчистена току преди да попадне във футболиста на Лудогорец.

В 38-ата минута Ертан Томбак потърси съотборник с високо подаване в наказателното поле на „орлите“. Солиден Игор Пластун обаче се намеси изчисти с глава. Последва корнер, от който Славия отново не успя да нанесе удар към вратата на Падт.

Доминик Янков опита изстрел от дистанция две минути след това. Топката обаче попадна право в ръцете на Светослав Вуцов, който обаче се намеси колебливо и първоначално изпусна топката, но след това я улови.

В 57-ата минута влезлият като резерва секунди преди това Натам Гасама можеше да вкара топката във вратата на Падт от близка дистанция, но стреля покрай нея, пише Тема спорт.

Десет минути по-късно Спас Делев се включи отдясно и подаде към Доминик Янков, но неговият шут мина покрай вратата.

Три минути след това Ертан Томбак се озова в пеналтерията на „орлите“. Той се сблъска с Антон Недялков и въпреки сериозните претенции на „белите“ за дузпа, съдията първоначално даде нарушение в атака и топка за Лудогорец. Положението бе прегледано от ВАР и съдията, който отиде на монитора край игрището. Той промени решението си и отсъди доста спорна дузпа за Славия в 74-ата минута. Тони Тасев се зае с изпълнението на наказателния удар и успя да излъже Падт от бялата точка, пращайки топката в мрежата за 1:1.

В 83-ата минута юношата на Славия Роберто Райчев дебютира в мъжкия футбол, заменяйки Крис Добрев.  В добавеното време на срещата Педро Нареси опита директен изстрел от движение след избита топка. Шутът му обаче срещна напречната греда и не влезе в мрежата на Светослав Вуцов.

В третата минута на добавеното време след центриране от корнер защитата на Славия не се справи, топката стигна до Якуб Пьотровски, който се справи с Валентин Петров и я прати към Густаво Нонато, а бразилецът с глава матира Вуцов.