Лудогорец посреща Пирин в неделя от 16:45 часа на стадион „Хювефарма Арена“. Сблъсъкът на книга изглежда като между Давид и Голиат. Двата клуба сякаш са от различни галактики – домакините са най-богати у нас, гостите са без собственик и треперят за професионалния си лиценз. Разградчани са втори в класирането, орлетата са на същото място, но отзад напред. Изброяването може да продължи още много…

В неделя директивата пред Лудогорец е една – разгром. Анте Шимунджа и отборът му се нуждаят от знакова победа, въпреки че срещу подобен противник убедителен успех няма как да бъде приет като такъв. От началото на пролетния дял разградчани са доста колебливи. Те отпаднаха в Лигата на конференциите, като бяха елиминирани от намиращия се в средата на таблицата в белгийското първенство Андерлехт. У нас в първите два пролетни кръга бяха постигнати измъчени победи с по 2:1 над Спартак във Варна и Славия у дома, като тази над белите дойде в добавеното време. Във вторник пък Лудогорец бе надигран от Левски на „Герена“, но си тръгна с 0:0. И така разликата с лидера ЦСКА стана 3 точки. А това хич не се харесва на ръководството.

Разградчани имат да си връщат на Пирин, след като в миналото първенство бяха разгромени на „Хювефарма Арена“ – 3:5. Затова сега няма да се щадят.

Дебют със зелената фланелка ще направи Тодор Неделев, който бе закупен през седмицата от Ботев Пловдив. Ако има риск за здравето на Текпетей, той няма да бъде рискуван.

Заради трансфера на офанзивния халф Неделев в родината на треньора на Анте Шимунджа – Словения, му завидяха. „Това е големият лукс да работиш в най-богатия клуб в лигата – босовете просто ти купуват звездата на българския футбол. Шимунджа получи Тодор Неделев за битката за титлата“, гърми nogomania.com, цитиран от „Тема Спорт“. Заради колебливите резултати на отбора обаче постът на Шимунджа се клати сериозно.