Считаният за наследник на Анте Шимунджа в Лудогорец Ивайло Петев получи оферта от полския Лехия Гданск, съобщи местното издание Gol24.pl. Това се случва в часовете, в които бившият селекционер на България и Босна и Херцеговина е съвсем близо до завръщане в Разград. Лехия Гданск, клуб с един от най-големите бюджети в Екстракласата, заема незавидното предпоследно 17-о място и шефовете се чудят как да запазят елитния статут на отбора. Ивайло Петев е познат в страната с работата си в Ягелония от 2019 до 2020 г.

Понастоящем треньор на Лехия Гданск е Марчин Качмарек, който не се справя добре. За негов заместник бе считан бившият наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро, но Петев изведнъж изскочи като фаворит за поста.

„Лехия Гданск оценява пристигането на бившия треньор на Босна и Херцеговина – Ивайло Петев. Вече имаше обаждане към него“, каза бившият нападател на Левски Лукаш Гикиевич, който е близък на треньора.

По пътя на логиката обаче завръщане в Разград е много по-близо за Петев и то би трябвало да се случи съвсем скоро. Дори и поляците да дават по-добра заплата на един от най-добрите родни специалисти, едно е да се бориш за оцеляване в Полша, съвсем друго за титлата в България и в последствие да участва в евротурнирите, пише „Мач Телеграф“. Така че съвсем скоро трябва да очакваме новина…

Снимка: Lap.bg