Динамо Загреб може да привлече през лятото Кирил Десподов. Хърватският гранд планира да вземе национала за заместник на Лука Иванушец, който се очаква да бъде продаден след края на сезона. Медиите в Хърватска твърдят, че модрите ще използват връзките си с новия старши треньор на орлите Ивайло Петев, пише Тема спорт.

Той е бивш наставник на Динамо и от клуба ще го разпитат за Десподов. 26-годишният флангови футболист вече игра в два тима в чужбина. В Каляри от Серия А бе продаден от ЦСКА, но така и не успя да пробие и бе даден под наем в австрийския Щурм. Клубът от Грац обаче отказа да го откупи и така Десподов се върна в Каляри. Лудогорец обаче успя да го вземе и в момента държи правата му.

Националът бе избран за Футболист №1 на 2022 година. Той на няколко пъти заяви, че му е дошло време отново да излезе в чужбина. Интерес към него не липсва, но засега няма нищо конкретно. Ако Лудогорец загуби битката за титлата с ЦСКА почти сигурно ще продаде офанзивният състезател.

В същото време контузеният Бърнард Текпетей все тренира все по-усилено и на по-големи обороти. Той получи тежка травма в реванша с Андерлехт от Лигата на конференциите преди месец и от тогава не е играл. Ганаецът бе играчът на зелените в топформа. Новият старши треньор Ивайло Петев е решил да го пусне в игра в двубоя със Спартак Варна за Купата на България. Четвъртфиналът със соколите е на 4 април (вторник) и се очаква Тепкетей да се появи като смяна през второто полувреме, за да започне да трупа игрови минути.

Лудогорец няма да играе контрола в паузата, но е възможна двустранна игра с дубъла, в която Бърнард да бъде натоварен по-сериозно.

Засега трайно в лазарета остават Диниш Алмейда и Рик Джонатан. Двамата е малко вероятно да се върнат в игра до края на сезона.

Снимка: БГНЕС