Крило напуска Лудогорец. Става въпрос за национала на Гвинея-Бисау Жоржиньо, пише „Тема Спорт“. Той е бил категоричен, че иска да си тръгне от Разград. Основната причина е, че фланговият футболист е част от дубъла на орлите. За втория състав Жоржиньо има 8 мача, като 4 от тях са пре пролетта. В Първа лига е записал едва 3 срещи.

Играчът загуби доверието на бившия наставник Анте Шимунджа. Очевидно е новият наставник Ивайло Петев не възнамерява да разчита много на 27-годишното ляво крило.

Жоржиньо е отказал и предложение за нов договор. Това е и една от причините да бъда забит в дубъла, каквато практика има в Лудогорец. Контрактът му с орлите е до лятото. Националът на Гвинея-Бисау дойде при орлите през лятото на 2019-а от Сент Етиен. Оттам през 2018/19 Жоржиньо бе под наем в ЦСКА.

Разградчани също на свой ред на два пъти го преотстъпваха – в египетския Вади Дегла и полския Висла Плоцк.

Жоржиньо и агентът му са преценили, че е дошло време за промяна и ново предизвикателство. Сега играчът бе част от селекцията на Гвинея-Бисау в квалификациите за Купата на Африка. Там игра още един от орлите – Шоу за Ангола, но той получи контузия в двубоя с Гана и също влезе в лазарета. Там попадна още и Антон Недялков. Тепърва ще стане ясно дали родният национал ще бъда вдигнат за четвъртфинала за Купата на България срещу Спартак Варна. Двубоят е на „Хювефарма Арена“ на 4 април (вторник) от 17:00 часа.

Продължава де е неясна съдбата и на друг в Лудогорец с изтичащ договор през лятото. Става въпрос за Спас Делев. 

Снимка: БГНЕС