Лудогорец е шампион на България за 12-и пореден път, след като победи Черно море с 1:0 като гост на стадион "Тича" във Варна. 

Хегемонът за предходните 11 кампании доминираше през първото полувреме, в които отправи цели 10 удара, срещу само три за "моряците".  Момчетата на Ивайло Петев владееха топката в 60% от времето преди паузата, но така и не успяваха да открият резултата.

Само пет минути след подновяването на играта Матиас Тисера все пак откри резултата и върна разградчани на върха в таблицата. Лудогорец умело защитаваше преднината си и въпреки червения картон на Гонсалвеш в самия край на мача, успя да изкове шампионска победа.

Лудогорец завършва сезона с 85 точки - с една повече от втория ЦСКА, който победи Левски с 2:0.


През първата част Лудогорец бе по-активният тим и създаде повече голови положения. Първото сериозно положение в срещата бе за гостите. В 8-та минута, след многоходова атака на Лудогорец топката стигна до Аслак Фон Витри, който стреля по диагонал отдясно от границата на наказателното поле, но ударът му бе неточен.

Минута по-късно Кирил Десподов получи топката в наказателното поле на Черно море и стреля, но топката се отби в Росен Стефанов и излезе в корнер. В 12-та минута Якуб Пьотровски стреля опасно по земя, но вратарят на домакините Иван Дюлгеров успя да улови.

В средата на първата част късметът бе на страната на домакините. След центриране от корнер Франко Русо засече топката с глава, вратарят на Черно море Иван Дюлгеров бе тръгна в другата посока, но след рикошет във Влатко Дробаров топката излезе в нов корнер.

Не след дълго при една от редките атаки на Черно море Александър Василев стреля от повече от 25 метра, но топката премина встрани от вратата на шампионите. Мануел Шоу стреля от дистанция, но топката попадна право в ръцете на вратаря Иван Дюлгеров.

Десетина минути преди края на първото полувреме Исмаил Иса изведе зад защитата на Лудогорец Матеус Машадо, който излезе сам срещу вратаря Серджио Падт и стреля, но стражът на Лудогорец успя да спаси. После Матиас Тиссера засече топката с глава в наказателното поле на домакините след центриране отдясно, но тя премина встрани от вратата. В 43-та минута Кайо Видал стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Иван Дюлгеров улови топката.

Малко след рестарта на играта Черно море можеше да открие резултата. Алекс Фернандес отправи страхотен шут от над 30 метра, но вратарят Серджио Падт успя да избие топката.

В 50-та минута Матиас Тиссера стреля опасно по диагонал отдясно, но вратарят Иван Дюлгеров успя да избие топката в корнер. При последвалото центриране на Кирил Десподов, Мануел Шоу отклони топката, която стигна до Матиас Тиссера, който вкара победния гол за Лудогорец. В 89-та минута Лудогорец остана с 10 души на терена, след като Клод Гонзалвеш получи втори  жълт и съответно червен картон, но това не промени съотношението на силите на терена.

Черно море остава на шеста позиция в крайното класиране.

 

Черно море - Лудогорец 0:1

0:1 Матиас Тисера - 50'

 

Черно море: Дюлгеров, Василев, Атанасов, Дробаров, Попов, Стефанов, Панайотов, Фернандеш, Сула, Ферейра, Иса

Лудогорец: Падт, Пипа, Пластун, Русо, Витри, Шоу, Пьотровски, Гонсалвеш, Десподов, Кайо, Тисера