Българският помощник-треньор на Астана Саид Ибраимов оцени шансовете на двата отбора за краен успех на 60 на 40 за неговия тим. Казахстанският първенец победи с 2:1 в първия мач от третия кръг на турнира Лига Европа, а реваншът е на 17-и този месец в Разград.

"Аз и вчера ви казах, че за "Астана Арена"…Аз не съм от хората, които казват нещата така, за да се харесат на някой. И вчера ви казах – Астана е фаворит на "Астана Арена" и не е случайно. Уважавам Лудогорец, но себе си уважавам малко повече. Видяхте това, което ви казах и вчера – задружни, сплотени, колектив. Мисля, че момчетата се постараха да се противопоставят достойно. Отново ще ви кажа – ние не се заблуждаваме. Всеки знае кой е Лудогорец – изключително добър отбор. Още повече, че е от България, мене това ме радва. Но във себе си имам една нотка, може би на съжаление. Тъй като и двата отбора играха открито, опитваха се да вкарват голове, но ние имахме малко повече ситуации от Лудогорец. Има една нотка на съжаление, но във футбола понякога трябва да вкараш един гол повече, за да си победител. Утехата е, че постигнахме победа".

В Лудогорец имаха притеснения от изкуствения терен на стадиона в Астана, което беше признато за преимущество и от Ибраимов. "Много е важно как говориш и по какъв начин представяш нещата. Вчера ви казах за терена и това е факт – това е предимство от изкуствения терен. Да, всеки един треньор и футболист казва, че е професионалист. Но ние тука работим. Имаме предимство на този терен и затова казах, че ще се възползваме от това. И това е факт. Ние се чувстваме по-добре на този терен. Ние със сигурност ще имаме това неудобство следващата седмица. Ние го имахме този проблем в Загреб – във всяка една ситуация имаше по 1-2 наши футболисти паднали на земята, защото се хлъзгат. Но това а нормални неща, това е неизбежната реалност".

За схемата на Лудоголец с трима централни защитници той каза: "Аз лично се изненадах, не очаквах. Тъй като Лудогорец е водещ отбор, много рядко го правят. Но и не знам какъв е бил замисълът на Петев, все пак и той анализира Астана. Вероятно той се е опитал да се противопостави, защото тази година за първи път Астана играе 5-4-1 и 5-3-2. Може би затова, но той може да отговори. Мене ме изненада. За мене лично водещият отбор, еталонът, се придържа към своята си система".

Астана имаше доста сериозно преимущество при статичните положения и той беше помолен да коментира този момент. "В днешно време има толкова много информация за отборите. Както те ни анализират, така и ние също имаме богат опит в Европа. Видяхме къде е опасно. Не успяхме да се противопоставим при първия гол. Но ще го анализираме отново, ще покажем на момчетата. До известна степен мисля, че се справихме и противопоставихме на силните страни на Лудогорец. 60 на 40 за Астана, един гол за нас, това е моето мнение относно шансовете за краен успех", каза треньорът, цитиран от БТА.