Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев има две дилеми по състава за днешното домакинство срещу гранда Аякс. Основната е свързана с вратарския пост.

Хърватинът Симон Слуга пази в последните три двубоя – ЦСКА, реванша с Астана и загубата от Черно море на „Тича“. Титулярят Серджио Падт получи контузия след първия двубой с казахстанците като гост. После на реванша с Астана той бе на пейката, както и срещу варненци.

Заради по-големия му опит именно в Нидерландия, където пази дълго време за Грьонинген, Петев почти сигурно ще се довери на Падт.

Другата дилема е свързана със средата на терена. Там двойката вътрешни халфове е Клод Гонсалвеш и Якуб Пьотровски, но е възможно да има промяна. Младокът Иван Йорданов ще продължи да действа зад нападателя Руан Крус. Може в средата на терена да се появи Доминик Янков или Педри Нареси.

По крилата без алтернатива са Кирил Десподов и Бърнард Текпетей. Мачовете с Аякс може да са последни за тях с екипа на Лудогорец, тъй като не е изключено да бъдат трансферирани.