Титулярният вратар на Лудогорец Серджио Падт почти сигурно ще остане на пейката и за домакинството срещу Спартак Търнава на старта на битката в Лигата на конференциите, разбра „Тема Спорт“. Първа опция отново ще е хърватският страж Симон Слуга. Напоследък той е предпочитан пред нидерландеца. Основната причина е провален трансфер на Падт в чужбина.

Покрай мачовете с Аякс от плейофа за Лига Европа за нидерландеца е дошла оферта, но до сделка така и не се е стигнало. Стражът е имал голямо желание да се случат нещата и да напусне Разград, но трансферът се е провалил. Това е разочаровало и разконцетрирало Серджио и спортно-техническия щаб е усетил тази несигурност. Затова напоследък първа опция е бившият вратар на Лутън. Падт ще трябва отново да печели доверието на екипа на Петев. Засега обаче Слуга ще продължи да е титуляр.

Лудогорец пък почти сигурно ще продаде през зимата централния защитник Игор Пластун. Както е известно, украинският бранител остана без картотека за мачовете от групите на Лигата на конференциите.

Неговият договор е до края на сезона и изтича през юни 2024-а. Засега Лудогорец няма намерение да му предлага нов контракт и ако иска да вземе пари за него ще трябва да го трансферира през зимата. Затова отсега ръководството се е заело да му търси отбор. През уикенда Пластун дори игра за дублиращия състав на орлите.

За 33-годишният Игор това е втори престой в Разград. Той игра за орлите в периода 2016-2018, след което бе продаден на белгийския Гент, но през 2021-а се завърна на „Хювефарма Арена“. Бранителят обаче е доста далеч от най-добрите си дни.