Лудогорец победи с 4:0 Спартак Търнава в първи мач от група Н на Лигата на Конференциите. Орлите направиха вяло първо полувреме, в което почти не затрудниха вратаря на гостите Доминик Такач, но още в първата минута след почивката Иван Йорданов откри. Сетне на два пъти се разписа Якуб Пьотровски (50, 63), а веднъж – Руан Секо (90+4).

Амплитудите в показаното от Лудогорец преди и след полувремето не трябва да се приемат за нещо неестествено обаче, напротив. Избухването с 4 гола за Лудогорец през втората част не е прецедент, а се случва за 4-ти път в последните 13 мача, като серията започва от 22 юли.

Тогава Лудогорец би Етър с 5:0 за шампионат, като на полувремето орлите водеха с 1:0. През втората част са разписаха Доминик Янков (46), Текпетей (49, 57) и Франко Русо (72). Квадво Дуа (53) даже изтърва дузпа.

Четирите гола след почивката се случиха и на 5 август срещу Ботев във Враца. Отново 1:0 на полувремето и краен 5:0. През втората част точни бяха Сон (48), Педро Нареси (63), Фон Витри (65) и Кирил Десподов (73), припомня "Тема спорт".

На 17 август пък бой с 5:1 яде Астана в квалификациите на Лига Европа. Тимът от Казахстан бе спечелил първия мач с Лудогорец с 2:1. В Разград на полувремето нищо не предвещаваше, че бившият отбор на Мъри Стоилов ще си тръгне разгромен, но Якуб Пьотровски (47, 58), Текпетей (50) и Кирил Десподов (67) осигуриха ударно класиране за плейоф срещу Аякс.