Отборът на Лудогорец посреща Хебър Пазарджик в последен мач от 15-ия кръг на Първа лига, който ще се играе днес от 18:15 часа. Шампионите на България ще имат отлична възможност да се възползват от грешките на ЦСКА (равенство с Арда) и Левски (загуба от Берое) в петък, за да напреднат в класирането.

При успех над Хебър Лудогорец ще измести Левски от четвъртото място в класирането, като "орлите" ще се доближат на пет точки от лидера Черно море, а освен това ще са изиграли два мача по-малко от "моряците". В последните си кръг Лудогорец записа нулево равенство при гостуването си на Арда, като именно това доведе до уволнението на Ивайло Петев и завръщането в клуба на Георги Дерменджиев. Третият дебют на Дерменджиев начело на разградчани бе загуба от Фенербахче с 1:3 в Истанбул в мач от Лигата на конференциите, в който Лудогорец се представи добре.

Задачата на Лудогорец няма да е лека, тъй като Хебър на Любослав Пенев се представя солидно от началото на сезона и заема 9-то място в класирането с 19 точки. Тимът спечели последните си два мача в първенството и няма загуба вече в четири поредни двубоя.

Пълната програма на мачовете от 15-ия кръг:

Сряда

Етър - Ботев Враца 2:1

Четвъртък

Ботев Пловдив - Локомотив София 6:0

Черно море - Пирин Благоевград 2:1

ФК ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив 1:1

Петък

Славия - Крумовград 2:0

ЦСКА - Арда 0:0

Берое - Левски 2:1

Неделя

18:15 ч, Лудогорец - Хебър.