Новият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев вече даде да се разбере на кои футболисти ще разчита. Бившият национален селекционер успя да подобри играта на разградчани. Това се видя още в дебюта му – срещу Фенербахче (1:3) в Истанбул. В двубоя от груповата фаза на Лигата на конференциите Дерменджиев не използва Матиас Тисера (б.а. – Ивайло Петев също не разчиташе много на него).

През втората част на мача на „Шукрю Сарачоглу“ наставникът направи доста офанзивни смени, но така и не се довери на аржентинеца. Историята се повтори и в неделя вечер, когато орлите, без да се напрягат много, се наложиха с 3:1 над Хебър в Пазарджик. И в двата сблъсъка титуляр на върха на атаката бе бразилецът Руан Крус. А като резерва на терена се появяваше най-скъпото лятно попълнение Квадво Дуа.

Тисера пък така и не мръдна от скамейката. Нагласите са скоро Дуа да заиграе редовно. Той се завърна в тима след тримесечно лечение на контузия в глезена. И треньорският щаб иска плавно да го вкара в ритъм. Когато швейцарецът, който бе закупен от Нюрнберг, бъде напълно готов, то шансовете пред Тисера ще бъдат напълно ограничени. Затова и през зимната пауза на него ще му бъде търсен отбор, пише „Тема Спорт“.

Такава е и ситуацията с вратаря Серджио Падт. През лятото Лудогорец отказа да го продаде, а нидерландецът изпадна в дупка. За последно той бе под рамката при кошмара срещу Нордселанд – 1:7 в Дания. Срещу Фенербахче 33-годишният играч бе сред резервите, но въобще не намери място за неделната среща с Хебър. Тогава дубльор на хърватина Симон Слуга бе 20-годишният Дамян Христов. За първия тим на орлите младокът има само един мач в елита – на 26 май 2021 г. при 1:3 от ЦСКА 1948 в столицата.