Титулярният вратар на Лудогорец през този сезон – Симон Слуга – говори пред istarski.hr.

„Отборът е шампион в последните 12 поредни години и често участва в груповите фази на евротурнирите. Заради отлагането на мачовете от първенството винаги ни липсват точки, защото акцентът е Европа и тогава могат да се случат лоши резултати. Но ние се опитваме да компенсираме това през сезона, така че сега сме на прав път да защитим отново титлата. Разбира се, невинаги е толкова лесно, колкото изглежда, но вярвам, че когато изиграем всички мачове, всичко ще си дойде на мястото. Лигата е доста силна. ЦСКА е най-големият ни конкурент за титлата и винаги има най-голяма битка с тях, а Левски винаги е много труден противник. В тазгодишното първенство своеобразна изненада са Черно море и Локомотив Пловдив, които са взели доста точки до момента, така че със сигурност ще бъде предизвикателство. Ние обаче вярваме в себе си и вярвам, че ще го покажем и на терена”, каза Слуга, който е бивш хърватски национал.

„В момента съм доволен от представянето си и играта, която давам, въпреки че вярвам, че може и по-добре. Всеки ден се опитвам да бъда още по-добър в тренировките и да представям тази работа в мачовете. Най-после след дълго време хванах титулярно място, от което имах толкова нужда. За щастие подобрихме резултатите, което в крайна сметка добавя стойност”, казва Симон Слуга за текущата си форма.

„Знаем, че в евротурнирите няма лесни мачове на нито един етап. Голямото поражение срещу Нордселанд, което се случи, беше комбинация от нещастни обстоятелства и натрупване на всичко. Такъв мач може да се случи на всеки, но след това трябва да се събудиш и да продължиш напред. Разликата между Англия, където играх преди това, и България, е много голяма, независимо дали става дума за начин на живот, спорт, култура или нещо друго. По манталитет България много повече прилича на нас, отколкото на Англия. Но всяка система и среда има своите специфични предимства и недостатъци. В края на краищата всеки човек се справя по различен начин в различни среди. Аз лично си прекарах много добре в Англия и тук също съм щастлив. Правя това, което обичам, семейството ми е с мен и най-важното е, че нямам здравословни проблеми. Работя всеки ден, за да се опитам да изпълня целите и мечтите си и да се опитам да напредна по-нататък в кариерата си. В английския футбол стадионите винаги са пълни, независимо от ранга на състезанието и тук се проявява техният особен фанатизъм. Прекарах си чудесно в Англия и сега следя Лутън във Висшата лига с удоволствие. В България, от друга страна, съм част от най-добрия и най-големия клуб с чудесни условия за живот и работа и наистина няма от какво да се оплача”, завършва хърватинът, цитиран от “Мач Телеграф”.